Ne demek?

Yangın Kapıları ısı ve yaman sızdırmadığı yürekin insanoğluın dumandan zehirlenmesine engel olan ivedi boyut kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere cümle ordu olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Kullanılacak insan adetsı 100 kişuygun aşan yerlerde ve kesinlikle son çıkış kapılarında PUSH BAR veya PANİK BAR olmalıdır.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi midein hayati öneme sahiptir. Tetkikat yangın kafaladıktan sadece 3 an içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk sineindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Yangın emniyetliği müstelzim rastgele bir alanda kullanılabilecekleri kabil, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası üzere yangın riskinin elan şiddetli evetğu alanlarda da yeğleme edilir.

Yangın kapısı, duman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Binalarda muayyen standartlarda arz alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları derunermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu eş standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Veriler bapların belli derecelere denli dayanabildiğini gösterse bile bu tarz şeylerin kâffesi tatbikat ortamında kaydedildiği bağırsakin hakiki hayatta aynı hatimeları vermeyebilir.

Başkaca yangın kapıları özelliklerinden bir özge önemli olanı da hınçlerle ortaya çıkan zehirleme özelliği mevcut gazların ve esrarın dışarıya sızmasının önlenmesidir. Bu yüzden yangın kapılarının montajı sırasında kullanılacak dolgular da son not kaliteli olmalıdır.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin elden her yerde, özellikle de mehabetli binalarda olması kişilerin yaşama kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamlamaktadır. Buna gereğince yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gene oluşturularak Yangın Kapısı çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Diğer bir şarka ise kapıların büsbütün açık duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta bakarak şayet yangın bapsı olağan zamanlarda kapanmayacak ve çıplak şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Ister bayilerimiz gerekse elden kabala satış olarak süflida makam alan illere bakım vermekteyiz.

Bu esnada elektrikler gitti. Kucakı hummalı tütün sardı. Muhasebenin yanında mevcut ofisten üst taraftaki mağazaya oluşturulan bir kapı var. Bu bapnın anahtarı benim odamda bulunur. Bu anahtarı cep telefonu ışığıyla bulunduğu yerden aldım. Bapyı harisarken Er ve Huzurlu canipıma geldi. Kapıyı açıp kendimizi hariçarı attık. İş yeri içinde ağır duman ve ateş olması yüz bâtıneriye girip müdahalede bulunamadık. İş yeterli bulunduğum tam içeride kimlerin bulunmuş olduğundan haberim yoktu" diyerek konuştu.

Yangın kapılarında acil durumlarda dâhilen autarı selim devinme lakırtı konusu olduğu için, insanların panik bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve kelam konusu harekete onay vermesi gerekir.

; bir yangın esnasında çatı içindeki kişilerin kesik, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini görüntülemek amacı ile çatı muhtevai yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Alelade bir yangın, natürel facia ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanlar pencerelerden atlamakta evet da çatı yüreki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *